Max Verstappen: “Mijn voorsprong op Charles Leclerc in wk-stand is groter dan het zou moeten zijn”

Red Bull Content pool
Red Bull Content pool

Na zijn overwinning in Frankrijk stelde Max Verstappen dat zijn voorsprong in punten in de tussenstand om het wereldkampioenschap op Charles Leclerc misschien meer is dan het zou moeten zijn.

Na de GP van Frankrijk telt Max Verstappen drieënzestig punten meer in de strijd om de wereldtitel dan eerste achtervolger Charles Leclerc. Maar hij liet wel weten dat de Ferrari’s afgelopen weekend een sterk tempo lieten optekenen op het circuit van Paul Ricard.

“Mensen brengen upgrades en soms helpt dat ook bij de bandenslijtage”, zei Verstappen tijdens het FIA-persmoment. “Vandaag waren ze, zelfs met een beetje glijpartijen, nog steeds erg snel voor ons. Het laat dus gewoon zien dat ze een hele snelle wagen hebben.”

“Van onze kant weten we dat we, vooral over één ronde, nog heel wat performance moeten vinden. Maar we zullen er aan werken.”

“Het is nog steeds heel belangrijk om altijd punten te scoren, zelfs op een slechte dag, wat we in Oostenrijk hebben gedaan. De voorsprong die we hebben is natuurlijk geweldig, maar hij is waarschijnlijk iets groter dan wat hij had moeten zijn als je kijkt naar de prestaties tussen de twee wagens.”

Verstappen verwacht dat Ferrari ook in Hongarije sterk voor de dag zal komen. 

“Het is een grote voorsprong, maar er kan veel gebeuren en ik wil gewoon gefocust blijven. We hebben veel meer goede resultaten nodig. We hebben nog steeds meer tempo nodig in één ronde.”

“Ook de volgende race in Boedapest denk ik dat dat een beetje meer een uitdaging voor ons gaat worden. Ik denk dat Ferrari er heel, heel snel gaat zijn. Maar we zullen zien. Nogmaals, het gaat erom dat je elke race punten scoort, zelfs als het je dag niet is.”

Red Bull heeft ook lessen getrokken uit Oostenrijk, waar ze het racetempo van de Ferrari’s niet konden bijhouden. 

“We hebben veel geleerd van dat weekend,” zei hij. “Ik denk dat we dit weekend een stuk competitiever waren in de race.”

“Maar we hadden de pole in Oostenrijk en hier niet. Ik denk dat we nog aardig wat marge hebben om te verbeteren met de wagen. We moeten gewoon blijven werken, blijven proberen om onze kleine zwakke punten te begrijpen en proberen om ze te verbeteren.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print