Ferrari gelooft opnieuw in derde plaats in het kampioenschap

Ferrari
Ferrari

Na de erg sterke performance tijdens de GP van Groot-Brittannië waarbij Charles Leclerc bijna wist te winnen gelooft Ferrari opnieuw in het behalen van de derde plaats in het kampioenschap bij de constructeurs.

Bij Ferrari leggen ze nog steeds vooral de focus op het ontwikkelen van de wagen voor komend seizoen, wanneer er in 2022 ingrijpende reglementswijzigingen worden geïntroduceerd die kansen bieden om opnieuw terug te keren naar de absolute top van de Formule 1.

Het is dan ok logisch dat het grootse deel van het personeel en middelen voor 2022 worden ingezet maar anderzijds zorgt de sterke prestatie op het circuit van Silverstone er ook voor dat Ferrari opnieuw gelooft in de derde plaats in het kampioenschap.

“Het is duidelijk, en ik heb het ook voor aanvang van dit seizoen gezegd, dat we met dit team derde in het kampioenschap kunnen worden,” aldus Ferrari-teambaas Mattia Binotto tegenover ‘Sky Italia’.

“Ze zijn daar de voorgaande jaren telkens in geslaagd, op 2020 na. Ze zijn zelfs erg vaak tweede geëindigd.”

“Het is dan ook onze ambitie. Er bestaat geen twijfel over dat we derde willen finishen maar het is ons doel om op ieder aspect beter te doen, los van die derde plaats.”

“Dat doen we ook, dat hebben we aan de hand van de racesnelheid gezien. Ik denk dat de derde plaats een beloning zou zijn voor ons harde werk.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print