Jos Verstappen: “Toto Wolff moet me niet meer te bellen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Niet enkel de relatie tussen de teams van Mercedes en Red Bull is serieus bekoeld na afgelopen weekend. Voor Jos Verstappen hoeft Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff, met wie hij een vriendschappelijke relatie had, niet meer op de koffie te komen.

Toto Wolff en Jos Verstappen hebben een vriendschappelijke relatie, ze werden geregeld al keuvelend in de paddock gespot en ze kwamen geregeld bij elkaar over de vloer. Maar na de reactie van de Mercedes-motorsportbaas op het incident tussen  Lewis Hamilton en Max Verstappen hoeft Wolff geen contact meer op te nemen, aldus Verstappen Senior.

“Je viert je overwinning niet zo uitbundig terwijl je collega nog steeds in het ziekenhuis ligt,” vertelt Jos Verstappen tegenover ‘F1-Insider.’

“En wat Toto Wolff betreft, we hebben altijd een goed contact gehad gedurende verschillende jaren. Hij bleef maar bellen en stroop aan onze baard smeren, ik denk dat iedereen wel weet waarom.”

“Hij heeft gisteren geen contact opgenomen. Nu hoeft hij ook niet meer te bellen.”

Zondag liet Wolff nog weten dat hij dolgelukkig was met de negenennegentigste overwinning van Lewis Hamilton wetende dat Verstappen enkel wat kneuzingen had overgehouden aan zijn crash. Hij nam ook de vrijheid om te reageren op de commentaren van Red Bull, waar Helmut Marko gesteld had dat Hamilton een grens overschreden had.

“Als je de commentaren leest op zijn rijstijl en het incident, Lewis is eigenlijk de tegenpool van iemand die vuil rijdt,” aldus Wolff.

“Volgens mij is hij een sportman, we hebben nog geen grote incidenten gezien met hem. Daarom blijft hij er ook kalm bij, zoals je al gezien hebt kan het incident hem niet veel schelen.”

Dat belooft voor de rest van het F1-seizoen … 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print