Ferrari had geen invloed op uitspraak bestraffing Hamilton

Ferrari teambaas Stefano Domenicali heeft enkele uren na de beslissing van de stewards zijn kijk op de bestraffing van Hamilton gegeven.

Lewis Hamilton ging in de slotfase van de race nog voorbij de Fin Kimi Raikkonen, die al een hele race op kop had gelegen. Hamilton sneed daarbij wel een chicane af en haalde daar een voordeel uit volgens de stewards en werd daarvoor bestraft. Bij Ferrari reageerde men op het eerste zicht tevreden met de straf.

“Ik heb al vaker gezegd dat de race pas beslist is na de uitspraak van de stewards. Op het podium staan en even later een persconferentie geven, wil nog niet met zekerheid zeggen dat je de winnaar bent. De beslissing die men maakte staat voor alle duidelijkheid los van Ferrari. Wij werden gebeld om ons de nieuwe uitslag te laten weten en de reden ervan. Het heeft iedereen weer hoop gegeven binnen het team. Voor ons is de zaak afgesloten en de concentratie staat nu op de race van Monza want daar zitten de meeste tifosi. Ook hen gaan we daar zeker nodig hebben”, aldus Domenicali.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print