Ferrari lijkt het F1-seizoen 2021 nu al op te geven: “We moeten realistisch zijn”

Scuderia Ferrari
Scuderia Ferrari

Ferrari heeft vandaag haar team voor het nieuwe F1-seizoen 2021 voorgesteld, op de nieuwe wagen is het nog anderhalve week wachten.

Na een dramatisch seizoen waarin Ferrari in het constructeurskampioenschap slechts zesde eindigde moeten Carlos Sainz en Charles Leclerc Ferrari dit jaar opnieuw aansluiting doen vinden met de top.

“Ik denk dat ons belangrijkste probleem vorig jaar onze snelheid op de rechte stukken was, niet alleen het puur motorvermogen maar ook de drag,” vertelde teambaas Mattia Binotto vandaag tijdens de presentatie van het team.

“We hebben erg hard aan zowel de power unit als de aerodynamica gewerkt zodat we de drag van onze wagen hebben kunnen verminderen.”

“Op basis van onze simulaties en op basis van wat we kunnen zien op de testbank en de drag van de wagen in de windtunnel, denk ik dat we heel wat van onze snelheid op de rechte stukken teruggewonnen hebben.”

Binotto verwacht dan ook dat Ferrari in 2021 een stuk competitiever zal zijn, al beseft hij als geen andere dat ze pas in Bahrein zullen te weten komen hoe competitief Ferrari is.

De teambaas van Ferrari verwacht echter niet dat ze in 2021 al opnieuw voor de wereldtitel zullen kunnen strijden, bovendien zal de focus al snel op het seizoen 2022 komen te liggen, wanneer er ingrijpende reglementswijzigingen plaatsvinden.

“We moeten realistisch zijn. De kloof vorig jaar was erg groot en niet iets dat je tijdens een winterperiode plots goedmaakt,” aldus Binotto.

“We zijn ook niet echt van plan om de wagen van 2021 veel te laten evolueren. We zullen ons al snel focussen op de wagen van 2022 want die wordt volgens een volledig nieuw reglement ontworpen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022