Ferrari op regen afgesteld?

Ferrari presteerde de voorbije GP in Frankrijk zeer sterk. In Silverstone is er van een doortrekken van die sterke prestaties nog maar weinig te merken. Kimi Räikkönen leek even aanspraak te maken op de pole maar strandde uiteindelijk op de derde plaats. Felipe Massa daarentegen moest genoegen nemen met de negende tijd. De Braziliaan had op een bepaald ogenblik problemen met een wielmoer.

Tijdens het tweede deel van de kwalificatie viel echter op dat Ferrari zich niet echt vlot voor het laatste deel kon kwalificeren. Tijdens het tweede deel zijn de wagens normaal gesproken het snelst, maar in die fase van de kwalificatie moesten beide Ferrari’s heel wat tijd toegeven op ondermeer de McLarens.

Een mogelijke verklaring hiervoor is dat men bij Ferrari besloten heeft om de wagen iets meer af te stellen op regen. Hierdoor boet men vandaag tijdens de kwalificatie aan snelheid in, maar zou men een morgen bij een eventuele regenrace een substantieel voordeel moeten hebben. Afwachten  hoe de race morgen verloopt voor Ferrari.