Ferrari spreekt Red Bull tegen: “Geen gouden kans op overwinning gemist tijdens safety car”

Ferrari
Ferrari

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner heeft Ferrari een unieke kans op de overwinning gemist door niet te pitten tijdens de safety car-fase. Ferrari is het daar echter niet mee eens en het legt ook uit waarom het besloot om geen bandenwissel te doen.

Na afloop van de GP van Miami mochten ze bij Red Bull zegevieren want Max Verstappen had gewonnen. Volgens Christian Horner had echter ook Ferrari kunnen winnen maar lieten ze een unieke kans liggen (Lees: Christian Horner: “Ferrari heeft een grote kans laten liggen om deze race te winnen”).

Bij Ferrari zijn ze het echter niet eens met Christian Horner dat Charles Leclerc en Carlos Sainz hadden moeten pitten voor zachte of medium banden. Wat Horner mogelijk niet wist is dat Ferrari voor haar rijders geen nieuwe setjes zachte of medium banden meer had. Enkel nieuwe harde banden zouden dan een mogelijkheid geweest zijn.

“We geloofden dat we op het vlak van opwarming van de banden, de gebruikte band beter zou zijn dan nieuwe banden te monteren,” aldus Ferrari-teambaas Mattia Binotto.

“We zouden problemen gekend hebben met het opwarmen van een nieuwe harde bandencompound, de enige nieuwe banden die we in de garage ter beschikking hadden.”

“We besloten dan ook om buiten te blijven omdat we geloofden dat we de besten kans maakten op het goed opwarmen van de banden en het kunnen aanvallen tijdens de eerste ronden na de safety car, wat exact is wat er gebeurde.”

“Ik denk dat de beste kans voor Charles de eerste ronde na de safety car was, en hij zat er toen op een bepaald moment dicht bij. Hetzelfde geldt voor Carlos om hem te helpen verdedigen tegenover Checo die op de medium band stond.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print