Mick Schumacher na crash: “Ik koester geen wrok tegenover Sebastian Vettel”

Haas F1 team
Haas F1 team

Mick Schumacher leek in Miami op weg om punten te scoren voor Haas maar daar stak een crash met zijn vriend Sebastian Vettel een stokje voor in de eindfase van de race. 

Schumacher had zich van op de vijftiende plaats op de startgrid naar een plaats in de punten geknokt maar drie ronden voor het einde sloeg het noodlot toe toen hij binnendoor probeerde te duiken bij Sebastian Vettel. De Aston Martin-rijder kon de de Haas van Schumacher niet zien en bleef op de ideale lijn en de actie van Schumacher eindigde in tranen. Allebei zagen ze hun race vroegtijdig beëindigd.

“Uiteraard jammer dat we contact maakten en beiden onze race puntenloos moesten staken,” aldus Vettel

“Ik ben uiteraard teleurgesteld voor Mick en mezelf dat we vandaag met z’n tweeën een goede kans hebben laten liggen om punten te scoren.”

“Ik weet het niet, ik had hem niet verwacht, ik moet nog eens goed kijken. Toen ik hem zag, was het duidelijk te laat, dus we maakten contact.”

“We hadden het beter moeten doen, maar ik moet nog eens goed kijken.”

Mick Schumacher van zijn kant liet weten dat hij geen wrok koestert tegenover zijn vriend en dat hij het incident zag als een onfortuinlijk ongeval.

“Ik probeerde een actie en het is natuurlijk super moeilijk om iets te zien in de achteruitkijkspiegels”, zei Schumacher. “Erg jammer, het was een goede race tot het einde.”

“Ik probeerde niet superdiep te gaan, probeerde een beetje ruimte te laten, maar nogmaals, het was duidelijk te krap. We zullen er nog eens naar moeten kijken.”

“Maar ik weet zeker dat het voor mij ook goed zal zijn om te zien wat Seb ervan vindt.”

“Het is leuk dat ik van hem kan leren, hij is zo waardevol voor me als vriend, dus ja, we zullen zien. We zijn natuurlijk allemaal racers. We zullen hier gewoon op moeten verder bouwen .”

Hoewel hij geen punten wist te scoren was Schumacher blij met zijn prestatie in Miami. 

“Ik denk dat het tempo er was,” aldus Schumacher. “Het zag er goed uit maar helaas waren de laatste paar ronden een beetje chaotisch.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print