Max Verstappen: “Betrouwbaarheidsproblemen bij Red Bull zijn nog niet opgelost”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen laat weten dat Red Bull er moet voor zorgen dat het de betrouwbaarheidsproblemen onder controle krijgt.

Zondag reed Max Verstappen probleemloos naar de overwinning maar op vrijdag kende hij door betrouwbaarheidsproblemen een moeilijke dag. Zijn teamgenoot Sergio Perez verging het tijdens de race minder goed, toen een sensor voor motorische problemen dreigde te zorgen.  

“We hebben nog een paar problemen die we moeten oplossen,” zei Verstappen. “Ik bedoel, we zijn snel, maar zoals je kunt zien, was mijn vrijdag verschrikkelijk, wat niet fijn is als je een goed weekend wilt hebben.”

“Ook Checo had een paar problemen in de race, dus daar moeten we bovenop zitten, maar er is duidelijk veel potentieel, we moeten er alleen voor zorgen dat het betrouwbaar is.”

De problemen op vrijdag hebben er volgens de wereldkampioen voor gezorgd dat zijn kwalificatie niet volgens plan verliep. Verstappen is blij dat de Red Bull snel is, maar weliswaar niet zo betrouwbaar.

“Ik denk natuurlijk dat we die betrouwbaarheid hadden in Imola, maar het is nog steeds een beetje te veel ‘hit and miss’. Dus we moeten er gewoon voor zorgen dat we betrouwbaarder zijn en de dingen meer onder controle hebben.”

“Maar zoals je kan zien is de wagen snel. Daar ben ik heel blij mee, ik bedoel, als je traag en betrouwbaar zou zijn, is dat waarschijnlijk ook niet goed.”

Verstappen omschreef zijn race van zondag als soepel maar na de safety car-periode kwam hij toch wat meer onder druk te staan van Charles Leclerc.

 “Tijdens die ronden was het erg lastig. Ik had het erg moeilijk met de koude banden die de kerbs raakten. Door de chicane gaan was niet makkelijk, ik maakte daar een paar fouten.”

“Het was dus heel belangrijk om goed uit de chicane te komen en ook om bij bocht zestien op het rechte stuk te komen. Maar met de extra topsnelheid die we vandaag hadden, helpt dat natuurlijk ook.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print