Ferrari-teambaas Mattia Binotto mist nog meer races door ‘kritieke fase’ voor ontwikkeling F1-bolide 2022

Ferrari
Ferrari

Ferrari-teambaas Mattia Binotto mistte eerder dit seizoen al enkele races en zal volgens Ferrari ook tijdens de rest van het seizoen enkele races missen nu de ‘kritieke fase’ wordt bereikt van de ontwikkelingen voor het F1-seizoen 2022.

“Dit was één van de races die ik gepland had om in Italië te blijven,” vertelde Binotto tijdens een videoconferentie vanuit Maranello. “De F1-kalender is duidelijk erg vaak veranderd sinds het begin dus ook ik heb mijn plannen aangepast, maar Turkije was er zeker één van.”

“Ik zal nog minstens twee races voor het einde van het seizoen skippen. Momenteel staan Mexico en Brazilië gepland, maar laat ons zien wat het geeft.”

De reden voor Binotto zijn afwezigheid is de volledige aandacht die hij aan het project en de F1-bolide voor 2022 die hij wil kunnen geven.

“De reden, die jullie zich ook kunnen inbeelden, is omdat Mexico en Brazilië overzeese races zijn waarbij de afstand erg ver is. Tegelijkertijd is er hier in Maranello bijzonder veel te doen.”

“Het is een volledig team dat je moet zien te managen, zowel het chassis als de power unit en de volledige organisatie. Bovendien bevinden we ons op het vlak van de ontwikkelingen voor 2022 duidelijk in een kritieke fase waarbij de timing steeds closer wordt.”

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA