“Bottas en Perez worden cruciaal in titelstrijd Hamilton-Verstappen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Mika Hakkinen heeft de GP van Turkije bewezen dat Valtteri Bottas en Sergio Perez als tweede rijder naast Hamilton en Verstappen tijdens de resterende races een cruciale rol zullen spelen tijdens de ontknoping van de titelstrijd dit seizoen.

Afgelopen weekend deed Valtteri Bottas wat van hem verwacht werd: De GP van Turkije winnen en zo punten van Max Verstappen afnemen. Ook Sergio Perez nam punten af van Lewis Hamilton en zo speelden ze als ’tweede rijder’ hun rol in de titelstrijd, een rol die volgens Mika Hakkinen de komende races meer cruciaal dan ooit zal worden.

“Op een dag dat Lewis een gridpenalty van tien plaatsen moest incasseren door een wissel van de motor deed Valtteri het maximale waarop men kon hopen,” schrijft Hakkinen in zijn column voor ‘Unibet’.

“Sergio had recent enkele moeilijke races dus deze geweldige performance kwam op een geweldig moment voor het team.”

“Nu we de laatste zes races van het wereldkampioenschap ingaan denk ik dat Valtteri en Sergio een zeer belangrijke rol gaan spelen en moeten ze Lewis en Max de juiste steun geven alsook strategische mogelijkheden.”

“Max staat slechts met zes punten voorsprong aan de leiding, dus met nog 156 punten te verdelen tijdens de resterende races kan het zeer snel de ene of de andere richting uitgaan.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print