FIA reageert op insinuaties van Alonso: “Verschillende regels voor de rijders? Niets van waar!”

F1
F1

De FIA heeft bij monde van racedirecteur Michael Masi gereageerd op de beweringen van Fernando Alonso dat er “verschillende regels gelden voor verschillende rijders”. De uitspraak kwam er nadat er na de GP van Rusland veel aandacht werd besteed aan het afsnijden van een bocht door Alonso bij de start.

Alonso sneed inderdaad de tweede bocht, de eerste echte bocht na het lange rechte stuk, af maar leek daarbij zelfs voordeel te halen ondanks dat hij tussen de aangeduide kunststof-blokken reed. Er volgde heel wat kritiek maar Alonso repliceerde dat er aan zijn ‘incident’ veel meer aandacht werd geschonken dan aan eerdere incidenten.

Volgens Michael Masi is er helemaal geen sprake van het doelbewust anders behandelen van rijders bij verschillende incidenten.

“Iedere rijder mag zijn mening hebben en commentaar geven, intern of tegenover de media, dat is best oké,” aldus Masi afgelopen weekend in Istanboel.

“De regels gelden voor iedereen. Hij mag zijn mening hebben maar wij beoordelen ieder incident en kijken naar wat er effectief gebeurt.”

De commentaren van Alonso zorgen er volgens Masi ook niet voor dat er extra druk op de schouders van de stewards komt te liggen, ook al valt steeds meer te horen dat het oordeel van de stewards inconsistent is.

“De stewards zijn een onafhankelijk entiteit, dat maakt hen ook onafhankelijk wanneer ze iets beoordelen, op die basis vellen ze ook hun oordeel,” aldus Masi.

“Ze bekijken alles case per case. Ja, je kan sommige incidenten met elkaar vergelijken, maar ze bekijken iedere case apart en dat op basis van alle informatie en data die ze ter beschikking hebben. Uiteindelijk baseren ze op basis daarvan hun beslissing.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print