"FIA bestraft McLaren doelbewust meer dan andere teams"

Lewis Hamilton kreeg voor het aanrijden van Kimi Räikkönen in de pits van Canada een bestraffing met tien plaatsen op de grid in Frankrijk. Teamgenoot Kovalainen kreeg dan weer voor het zogenaamd hinderen van Mark Webber tijdens de kwalificatie in Frankrijk eveneens een bestraffing met vijf plaatsen op de grid. Daarbij komt dan nog eens dat Hamilton tijdens de race ook nog eens een drive-through penalty kreeg.

Allemaal zaken die er volgens Jackie Stewart op wijzen dat de FIA McLaren doelbewust meer vizeert dan andere teams. Dit zou volgens de voormalig wereldkampioen Formule 1 toe te schrijven zijn aan het beruchte spionageschandaal.

Het valt Stewart ook op dat er recentelijk zeer veel bestraffingen werden uitgesproken, zowel op het vlak van grid penalties als ook geldboetes voor allerlei andere inbreuken. Stewart vindt dat er geen regelmaat in de bestraffingen zit.

"Je kan je ook vragen stellen bij de regelmaat van de bestraffingen. Veel mensen, en dat zijn er niet enkele van McLaren, zeggen dat de FIA meer interesse toont in het vinden van fouten bij McLaren toont dan bij andere teams," aldus Stewart in zijn column op de sportwebsite van Royal Bank of Scotland. "Kijk maar bijvoorbeeld naar de GP van Frankrijk. De uitlaat van Kimi Räikkönen was afgebroken en hing duidelijk zichtbaar te slingeren. Waarom werd hij niet de pits in geroepen om het onderdeel te verwijderen."

Stewart wijst er ook nog op dat het onderdeel nadien van de wagen vloeg en het daarbij een gevaarlijk projectiel was voor zowel andere rijders als het publiek. Stewart stelt zich dan ook serieuze vragen over de FIA en de beslissingen die ze telkens neemt.

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer