Verenigde Arabische Emiraten besliste stemming Mosley

Mohammad Bin Sulayern, voor vele F1-fans waarschijnlijk een onbekende, is de baas van de autosportbond van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Niets nieuwswaardig zou men denken, ware het niet dat het hoogstwaarschijnlijk deze man was die Max Mosley in z’n stoel als FIA president hield bij de vertrouwensstemming eerder deze maand.

Max Mosley ligt onder vuur na een artikel over één van zijn SM-feestjes dat in de Britse tabloit News of the World verscheen. Terwijl de grootste Westerse autosportbonden een ontslag van Mosley eiste, lijken de Arabieren veel gemoedelijker.

Meneer Bin Sulayern is er trots op dat hij de stemming in een bepaalde richting stuurde. Volgens enkele berichtgevingen controleerde hij 41 van de 169 stemmen die werden uitgebracht op de stemming.

"Ja daar heb je gelijk in, ik heb hem zoveel stemmen gegeven. Ik maakte het verschil en ik zal dat niet ontkennen. Als iemand me kan overtuigen dat hij de autosport geschaad heeft tijdens z’n termijn dan kunnen we hierover praten. Maar hij mag niet beoordeeld worden op basis van zijn privé-leven," aldus Bin Sulayern aan Gulf News.

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer