FIA gaat Massa’s motor onderzoeken

De FIA wil de motor die Massa gebruikte tijdens de Grote Prijs van België onderzoeken. Men heeft de motor al meteen na de finish laten verzegelen om te voorkomen dat Ferrari nog wijzigingen kan aanbrengen. 

Het is de tweede keer dit seizoen dat de FIA een motor controleert. Eerder werd ook de Mercedes krachtbron van Lewis Hamilton aan een controle onderworpen. De FIA wil met de controles verzekeren dat de teams voldoen aan artikel 5 van het technische reglement en dat ze de motor niet verder ontwikkelen, dat is immers zo goed als verboden.

Kenners en rivalen van de Italiaanse renstal vermoeden al een hele tijd dat Ferrari haar motor wel ontwikkelt. Zo denkt Renault te weten dat de Ferrari motor 30pk gewonnen heeft ten opzichte van het begin van dit seizoen. Iets wat onmogelijk is door de huidige motorenontwikkeling. Ook de motorpannes tijdens de Grote Prijs van Valencia en die van Hongarije doen hier en daar wenkbrauwen fronsen. Of er werkelijk iets niet pluis is met de Ferrari motor zullen we dus binnenkort vernemen als het onderzoek is afgerond.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print