FIA raadt teams af om met Stepney samen te werken

De FIA heeft vandaag laten weten dat het geen straf zal uitspreken tegen Nigel Stepney. De Brit die de vermoedelijke aansteker van het spionageschandaal van 2007 was, wordt dus niet geschorst.

De FIA raadt de teams wel af om met hem samen te werken voor de zomer van 2009.

Stepney zou vorig seizoen een heel pak vertrouwelijke informatie van Ferrari doorgegeven hebben aan Mclaren, waarna een hele soap ontstond die de Formule 1 een heel seizoen in de ban hield. Uiteindelijk kreeg Mclaren een boete van 100 miljoen dollar en werd het team uit het constructeurskampioenschap gegooid.

De mededeling van de FIA klonk als volgt:

"Tijdens het onderzoek dat we vorig jaar voerden naar het niet toegelate gebruik van intellectueel bezit in de Formule 1, werd Mr. Nigel Stepney, toenmalig medewerker van Ferrari, beschuldigd van het doorgeven van vertrouwelijke informatie van Ferrari aan een medewerker van Vodafone Mclaren Mercedes.

"Mr. Stepney gaf toe dat deze aantijgingen klopten en verontschuldigde zich bij de FIA, hoewel hij betwist dat hij op zo’n serieuze manier betrokken was bij de zaak.

"Omdat Mr. Stepney niet in het bezit is van een licentie van de FIA, kunnen we geen formele actie ondernemen tegen hem met behulp van de Internationale Sport Code.

"Om de goede orde te bewaren raadt de FIA haar licentiehouders wel aan om niet professioneel samen te werken met Mr. Stepney, zonder goed na te denken of z’n betrokkenheid met de internationale motorsport wel gepast is.

"Deze aanbeveling blijft geldig tot 1 juli 2009."