FIA-racedirecteur Michael Masi grijpt in: “Teambazen mogen niet zonder toestemming naar de stewards”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Michael Masi zou naar aanleiding van de gebeurtenissen van afgelopen weekend tijdens de GP van Groot-Brittannië actie ondernemen om zo de wedstrijdleiding en stewards meer af te schermen wanneer ze delibereren over mogelijke straffen na incidenten.

De aanrijding tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen, en de daaropvolgende crash, zorgde voor verhitte gemoederen bij Mercedes en vooral Red Bull. Over de boordradio waren heel wat gesprekken met Michael Masi te horen en die lieten vermoeden dat er erg veel druk werd uitgeoefend op de wedstrijdleider en de stewards.

Tijdens de race kregen we te horen dat Toto Wolff zich over de radio tot wedstrijdleider Michael Masi richtte om extra uitleg te proberen geven en zo een mogelijke bestraffing voor Lewis Hamilton te proberen vermijden. Masi repliceerde uiteindelijk dat Toto Wolff zich eventueel naar de stewards moest begeven, een uitspraak waarover Masi nu ongetwijfeld spijt heeft want ze deed veel stof opwaaien.

Bij Red Bull vonden ze het immers niet kunnen dat Toto Wolff zich tot de stewards ging wenden om daar mogelijk invloed op de stewards uit te oefenen. Christian Horner wou vervolgens ook naar de stewards om zijn visie eveneens te verkondigen.

Aanvankelijk liet Michael Masi verstaan er geen probleem in te zien dat teambazen naar de stewards gingen maar in de toekomst ziet Masi het echter liever niet of op zijn minst minder gebeuren.

Volgens ‘Motorsport.com’ zou Michael Masi zich in een schrijven tot de teams gericht hebben met de boodschap dat in de toekomst een voorafgaandelijke toestemming noodzakelijk is alvorens een teamlid zich tot de stewards mag richting. In datzelfde schrijven zou ook staan dat een inbreuk kan resulteren in een bestraffing. Die kan gaan van een reprimande tot een diskwalificatie.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021