Toto Wolff maakt zich zorgen: “De aanvallen en uitspraken van Red Bull zijn ongezien en zeer persoonlijk”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-teambaas Toto Wolff laat weten dat hij zich zorgen maakt om de, volgens hem, persoonlijke aanvallen en uitspraken van het Red Bull-team na de controversiële GP van Groot-Brittannië van afgelopen weekend.

Na het ondertussen al veelbesproken en beschreven incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton heeft het Red Bull-team nooit een blad voor de mond genomen en de schuld voor de aanrijding volledig bij de wereldkampioen gelegd. Teambaas Christian Horner had het over ‘vuil rijgedrag,’ Red Bull Motorsport-baas Helmut Marko vond het ‘roekeloos’ en wou zelfs dat Lewis Hamilton geschorst werd.

Ook vanuit het Verstappen-kamp waren ze niet mals voor Hamilton. Vader en zoon Verstappen vonden het respectloos van de Brit dat hij zijn overwinning uitbundig stond te vieren terwijl zijn collega nog in het ziekenhuis onderzocht werd.

Toto Wolff laat weten dat hij de ophef en de commotie in het Red Bull-kamp wel begrijpt maar hij vindt ook dat ze te ver zijn gegaan.

“Ik denk dat je er wel begrip kan voor opbrengen vanuit sportief oogpunt, het was een emotionele situatie,” aldus Wolff tegenover ‘Motorsport.com’. “Dat begrijp ik wel.”

“Desalniettemin was de taal die ze gebruikten, en het feit dat ze het zo persoonlijk gemaakt hebben, van een niveau dat ongezien is in deze sport.”

“Ik begrijp de vooringenomenheid van de crash en de emoties van een vader en zijn zoon, ik zou waarschijnlijk hetzelfde doen maar ik zou andere taal gebruiken.”

Wolff wil ook nog eens benadrukken dat zijn team beslist heeft om te vieren pas nadat ze van Red Bull het bericht gekregen hadden dat Max Verstappen oké was.

“We hadden van het senior management van Red Bull feedback gekregen dat Max oké was,” aldus Wolff.

“Christian had aan Michael Masi over de intercom ook laten weten dat Max ongedeerd was en ook van de FIA kregen we hetzelfde bericht. We zouden dus nooit gevierd hebben als Max gewond was. Ik denk dat dat heel belangrijk is om te begrijpen.”

De Oostenrijker laat ook weten dat hij, eens de wind gaan liggen is, contact zal opnemen met Red Bull om hun ‘professionele relatie’ te herstellen.

“Ik denk dat, eens alle emoties wat bedaard zijn, we zullen proberen om onze professionele relatie te herstellen omwille van de Formule 1. Maar dat buiten beschouwing gelaten waren er geen discussies en dat is ook niet nodig.”

Wolff is er zich ook van bewust dat Red Bull de beslissing om Hamilton enkel een tijdstraf van tien seconden te geven zal proberen aan te vechten op basis van de telemetrie die moet aantonen dat Hamilton nooit meer zo snel door Copse Corner ging als die keer met Verstappen. Maar dat baart de Oostenrijker weinig zorgen.

“Dat is Formule 1, daar maak ik me geen zorgen over,” besluit Wolff.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print