FIA test electronisch vlaggen te Barcelona

Tijdens het testen te Barcelona heeft de FIA een nieuw snufje getest: het electronisch vlaggen. In de remzones hing een electronisch bord dat de verschillende kleuren van het vlaggen kan weergeven. Naargelang de situatie die zich voordeed werd er vervolgens bijvoorbeeld, groen, geel of rood weergegeven op het electronisch bord.

Het probleem met het vlaggen doet zich reeds jaren voor. Rijders zien de vlaggen niet, of te laat. De persoon die moet vlaggen doet het soms niet correct. En uiteraard is er nog het aspect van de veiligheid. De persoon die moet vlaggen loopt immers gevaar, wat niet het geval is bij electronisch vlaggen, aangezien er geen fysiek persoon aanwezig is op de desbetreffende plaats.

Met de ECU, die vanaf komend seizoen in iedere wagen zit, is alvast een eerste stap in de richting van electronisch vlaggen gezet. Dit maakt het immers mogelijk, om software op alle wagens te installeren die er vervolgens voor moet zorgen dat de vlagkleur kan getoond worden op het stuur van de rijder, en dit naargelang in welke zone op het circuit hij zich bevindt.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print