Worden Force India en Fisichella de nieuwkomers in middenmoot?

Het Force India team zit in een opwaartse spiraal. Na de overname van Spyker veranderde het team van naam en met de nieuwe eigenaars kwamen er ook nieuwe financiële middelen. Tijdens de wintertesten kon het team ook redelijk goed meedraaien met de middenmoot en de nieuwe VMJ01 die deze week debuteerde deed het meer dan behoorlijk. Iets waar vorig jaar weinig sprake van was.

Adrian Sutil hoopt dat het team snel genoeg is om zelfs in Australië al in het 2e gedeelte van de kwalificatie te geraken.

"Ik ben zeer tevreden met de eerste week met de nieuwe wagen. We hebben 3 à 4 tienden gewonnen en we verwachten een gelijkaardige vooruitgang voor Melbourne. Als dat gebeurt hebben we een vooruitgang van 7 tienden geboekt, waarmee we in Q2 moeten kunnen geraken."

Technisch directeur Mike Gascoyne denkt dat we volgend seizoen de echte Fisichella terug te zien krijgen. De Italiaan verzeilde in de anonimiteit bij Renault, nadat hij jaren bekend stond als een groot talent. Op het einde van vorig seizoen kreeg hij te horen dat er bij Renault geen plaats meer was en zo kwam hij uiteindelijk bij Force India terecht. Een team waar hij, volgens Gascoyne, z’n waarde veel beter zal kunnen tonen.

"Wanneer je hem in een comfortabele omgeving plaatst dan kan je het beste uit hem halen. Bij Renault stond hij onder grote druk met Alonso naast hem en Flavio die hem constant onder druk zette. In zo’n omgeving komt z’n talent niet tot uiting. Bij ons heeft hij die goede omgeving wel."