Frederic Vasseur: “Slechte prestatie in Canada verandert niets voor Ferrari”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur mag de dubbele opgave tijdens de GP van Canada niets veranderen aan de dynamiek die er binnen het team heerst. Volgens Vasseur is het F1-seizoen nog lang en zal Ferrari kunnen terugvechten.

“Het verandert niets met de vorige week,” vertelde Vasseur na een teleurstellend raceweekend in Canada en verwijzend naar de overwinning van Leclerc in Monaco. Volgens Vasseur zal de strijd met vier teams blijven duren en dat gedurende de rest van het seizoen. “In Monaco was het een moeilijk raceweekend voor Red Bull. Dit raceweekend was moeilijk voor ons.”

“We bevinden ons met drie of vier teams binnen een tiende van een seconde of zoiets. Het betekent dat we nog moeilijke raceweekends zullen hebben. We moeten echter in het achterhoofd houden dat er nog heel wat races te gaan zijn. Het lijkt alsof we nog een volledig seizoen 2017 of 2018 te gaan hebben wat races betreft. Er ligt nog een kampioenschap voor ons. Wij zullen moeilijke raceweekends hebben, zij zullen moeilijke raceweekends hebben.”

De vergelijking van Vasseur gaat niet volledig op want ook in 2017 en 2018 waren er al seizoenen met 20 of 21 races, maar begin de jaren 2000 waren er inderdaad slechts seizoenen met zo’n zestiental races.

Na een erg teleurstellend raceweekend in Canada moet volgens Vasseur iedereen binnen Ferrari de focus bewaren. Dat zal noodzakelijk zijn om de wagen verder te ontwikkelen en bovenaan mee te kunnen blijven strijden.

“Het belangrijkste is dat we dezelfde aanpak moeten behouden, we moeten blijven ontwikkelen en onze problemen blijven oplossen. We mogen onze motivatie en aanpak niet veranderen,” aldus Vasseur. “We zijn na een goed raceweekend geen wereldkampioen en na een slechts raceweekend is het ook niet zo dat we ons plots nergens bevinden. We zullen in Spanje terugzijn en ons opnieuw bevinden waar we ons moeten bevinden.”