Max Verstappen werd meermaals gecontacteerd voor 24u van Le Mans: “Deelname tijdens een F1-seizoen moet lukken”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Dit weekend vindt de 24u van Le Mans plaats en het lijkt een kwestie van tijd tot Max Verstappen aan de legendarische endurance-race deelneemt. Verstappen is naar eigen zeggen al meermaals en door verschillende teams benaderd om deel te nemen aan de 24u van Le Mans.

Met Team Redline nam Max Verstappen al deel aan de virtuele 24u van Le Mans maar uiteraard kan niets het ‘echte werk’ evenaren. Verstappen liet in het verleden al eens weten dat Fernando Alonso graag met hem zou deelnemen aan de legendarische race. Ooit lijkt het zover te gaan komen maar het zal waarschijnlijk een kwestie van tijd zijn om een geschikt moment te vinden.

De teams die deelnemen aan de 24u van Le Mans lijken daar echter niet op te willen wachten want Max Verstappen werd al verschillende keren en door verschillende teams gecontacteerd om deel te nemen aan de 24u van Le Mans, zo laat Max Verstappen weten.

“Uiteraard, je wordt door bepaalde mensen gecontacteerd, maar het moet op het juiste moment en op de juiste manier gebeuren,” aldus Verstappen. “Ik wil niets overhaasten bij het nemen van de beslissing. Met de nieuwe wagens, ik denk dat je op zijn minst één of twee jaar nodig hebt om ze beter te begrijpen en uiteindelijk zal er een ‘balance of performance’ plaatsvinden en dat maakt het moeilijk.”

Volgens Verstappen zal er een erg goede voorbereiding moeten plaatsvinden alvorens hij zal deelnemen aan de 24u van Le Mans.

“Het hangt van je voorbereiding af, of het op een goede manier kan gebeuren of niet,” vertelt Verstappen. “Het is wat hetzelfde als wat ik normaal in de simulator doe. Ik zou in Imola niet aan de simrace meegedaan hebben als ik er me niet goed op had voorbereid, maar deze keer was het mogelijk.”

“Uiteraard kan je tijdens hetzelfde raceweekend niet deelnemen aan Le Mans en de Formule 1, maar mocht het op een goede manier gecombineerd kunnen worden dan denk ik dat het tijdens een F1-seizoen kan gebeuren.”