Mick Schumacher wil F1-droom niet opgeven: “Ik ben aan het strijden om terug te keren”

Alpine
Alpine

Eind 2022 verloor Mick Schumacher zijn racezitje bij het Haas F1 team. Schumacher werd vervolgens opgevangen door Mercedes en aangesteld als test- en reserverijder. Ondertussen komt Schumacher voor Alpine uit in het WEC maar het blijft zijn droom om terug te keren naar de Formule 1.

Mick Schumacher geeft toe dat het een erg moeilijke strijd is om terug te kunnen keren naar de Formule 1 maar hij laat ook verstaan dat hij zijn F1-droom nog niet heeft opgegeven.

“Strijden om terug te keren is uitputtend,” vertelde Schumacher in gesprek met ‘The Independent’. “Je krijgt een taart aangeboden die zeer goed is maar waarvan je niet mag eten. Je moet toekijken terwijl al de anderen er wel van eten. Dat is zwaar, zeker en vast, maar ik weet wat ik aan het doen ben.”

“Eerlijk gezegd, de persoon die ik twee jaar geleden was heeft niets te maken met wie ik vandaag ben. De F1 is een droom die ik had sinds ik 5 jaar oud was en ik ben niet klaar om die droom te laten gaan.”

“Soms heb je het gevoel dat je een kans hebt, uiteindelijk gebeurt het niet omdat er iets anders gebeurt.”

“Het is de voorbije jaren een emotionele rollercoaster geweest en erg uitputtend. Maar ik werk eraan om terug te keren.”

Ondanks dat Esteban Ocon eind dit seizoen het Alpine F1 team zal verlaten, en het feit dat Mick Schumacher voor Alpine in het WEC racet, is het zeker geen uitgemaakte zaak dat Mick Schumacher bij Alpine Ocon zal vervangen. Er circuleren immers heel wat verschillende namen die kans maken op het racezitje bij Alpine.