Frustraties bij Max Verstappen na startcrash en opdoffer in titelstrijd: “Opnieuw een Mercedes!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Een tiende plaats was niet waarop Max Verstappen voor aanvang van de Hongaarse GP had gehoopt maar meer zat er na een desastreuze start waarin Verstappen getorpedeerd is niet in. Desondanks blijft het voor Verstappen een enorm frustrerende en teleurstellende race.

“De start was prima, daar was niks mis mee. Daarna word ik er weer afgekegeld door een Mercedes-auto,” blikt Verstappen volgens zijn officiële website terug op de start van de race. “Het is gewoon de schuld van Bottas.”

“Het is enorm teleurstellend dat ik twee races achter elkaar zo veel pech heb. Daarna had ik zo veel schade aan de zijkant en de vloer van de auto, dat ik niks meer kon uitrichten. Ik kon niet goed inremmen in de bochten en ik blokkeerde alleen maar. Daarnaast had ik overstuur en onderstuur.”

Ondanks de enorme schade aan zijn wagen probeerde Verstappen gewoon door te gaan met de race, opgeven was volgens Verstappen geen optie.

“Het is altijd beter om dat punt proberen te pakken. Je probeert er altijd het beste van te maken. Als je een onbeschadigde, hele auto hebt, kun je je altijd nog naar voren vechten, maar dit was enorm lastig.”

Verstappen verliest de leiding in het kampioenschap maar hij blijft strijdvaardig voor de rest van het seizoen.

“Er zijn veel gekke dingen gebeurd die ons veel punten hebben gekost, maar er is nog niks verloren. We blijven gewoon aanvallen en we zullen nooit opgeven. Ik zal alles geven en ik hoop dat mijn auto competitief zal zijn.”

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021