Kampt Lewis Hamilton met de naweeën van besmetting met het coronavirus?

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton heeft gisteren na de GP van Hongarije te kennen gegeven dat hij vreest dat hij nog altijd met de naweeën van zijn coronabesmetting kampt van eind vorig jaar.

Na de race in Hongarije zagen we een zichtbaar vermoeide en naar adem happende Lewis Hamilton op het podium. Daarna heeft hij zich ook bij de dokter gemeld en kwam hij wat later naar de persconferentie na de race, de wereldkampioen vreest dat het te maken heeft met zijn coronabesmetting van eind vorig jaar.

“Ik had echt veel last van duizeligheid en troebel zicht op het podium,” aldus Hamilton. “Misschien is het uitdroging maar dit heb ik echt nog nooit meegemaakt. In Silverstone had ik iets gelijkaardig maar dit was veel erger.”

Hij voegt er ook aan toe dat hij “gewoon zo enorm vermoeid” was en dat het een van de vreemdste ervaringen was die hij ooit op een podium heeft meegemaakt.

Zelf denkt hij dat het te maken heeft met de coronabesmetting die hij eind vorig jaar opliep en toen hij verstek moest laten gaan voor de GP van Sakhir in Bahrein. Hoewel hij de race nadien gewoon weer van de partij was in Abu Dhabi twijfelt hij er nu aan of hij wel volledig hersteld is.

“Ik vecht al het hele jaar met mijn gezondheid sinds wat ik meemaakte eind vorig jaar, het is nog steeds een gevecht. Ik heb er nog niet met iemand speciaal over gesproken maar ik denk dat het iets blijvend is.”

“Ik weet welk effect het heeft. Sindsdien is het trainen ook anders en de vermoeidheid die je ervaart is van een heel andere orde. Het is echt een uitdaging.”

Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, bevestigde dat Hamilton de dokter heeft opgezocht maar hij liet weten dat er niet verder moet gespeculeerd worden over de gezondheidstoestand van de zevenvoudig wereldkampioen. 

“Ik denk dat je het kan toeschrijven aan de hitte en de zware race die hij achter de rug heeft met veel inhaalacties. Dat is uitputtend,” aldus Wolff. “Ik denk dat hij oké zou moeten zijn maar beter voorkomen dan genezen.”

De racewinnaar, Esteban Ocon, liet ook weten dat de omstandigheden vandaag verschrikkelijk waren, los van het feit of Lewis Hamilton nu kampt met de naweeën van zijn coronabesmetting.

“Deze baan met de hitte, de vochtigheid, de bochten en dat allemaal samen maakte het er niet makkelijk op vandaag. Je moest echt tot het einde tegen de auto vechten.”

“Ik voel me leeg, ook helemaal uitgeput. Dus los van het feit of Lewis een bepaald probleem heeft zal ik je zeggen dat ik ook goed zal slapen vannacht.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print