Gaat Alonso Red Bull aanvallen?

Fernando Alonso moest op het einde van de kwalificaties de Red Bulls nog laten voorgaan en eiste zo de derde plaats op. Dat levert de Spanjaard waarschijnlijk nog een betere startplaats op dan Mark Webber die als tweede zal starten. De linkse kant start-finish is namelijk een zeer vuile startstrook
“We moeten vooral naar het weerbericht kijken. Er wordt namelijk regen verwacht in de ochtend en misschien in de namiddag.” verklaart de tweevoudig wereldkampioen. “Het belangrijkste is nog altijd de finish halen. We moeten in elke race punten behalen en dan kunnen we al heel tevreden zijn.”

“Het was een heel goede kwalificatie. We waren zeer snel en konden zelfs op de hardere band ons tempo behouden. De wagen was gewoon weer goed vandaag.”

Alonso is er zich zeer bewust van dat een kwalificatie misschien nog niet eens het halve werk is. In 2007 zagen we Lewis Hamilton zijn royale voorsprong afgeven door in China bij het inrijden van de pitlane de grindbak in te duiken en in Brazilië een verkeerd knopje in te drukken. Toen ging de derde hond, Kimi Raikkonen, er met de wereldtitel vandoor.

“We hebben nog maar eens het maximale uit de wagen gehaald.” vervolgt de Spanjaard. “We weten dat we op één ronde niet de snelste zijn, maar vandaag waren we dat bijna wel. Dat geeft ons dus een goed vooruitzicht op morgen.”

“We moeten zien hoe de race verloopt. Soms heb je van die circuits met veel punten waar inhalen mogelijk is, maar in de race wordt er dan geen enkele poging ondernomen. Het omgekeerde bestaat ook zoals Kobayashi liet zien op Suzuka twee weken geleden.”

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen