George Russell: “Als dat tijdens de race lukt dan ben ik in shock”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Dolblij was George Russell gisteren met het veroveren van de polepositie voor de GP van Hongarije, zijn eerste polepositie in de Formule 1. Russell beseft echter ook dat hij tijdens de kwalificatie alles uit de wagen heeft gehaald dat erin zat en het zou hem verbazen als ze dat tijdens de race kunnen herhalen.

Mercedes presteert dit seizoen meestal beter tijdens de race dan tijdens de kwalificatie, wat mogen we dan straks tijdens de race verwachten als Russell er gisteren in slaagde de polepositie te veroveren?

“We nemen het dag na dag, we willen ons niet te veel laten meeslepen, we focussen ons en doen het stap voor stap,” aldus Russell.

“We moeten een goede start maken, een goede eerste stint rijden, gaat het een strategie met één, twee of drie pitstops worden?”

“We weten dat we relatief gezien een snellere racewagen hebben dan een kwalificatiewagen. Mocht dat ook hier het geval zijn dan ben ik in shock.”

“Ik denk dat we het tijdens de kwalificatie perfect voor elkaar hebben gekregen, absoluut 100 procent, iedere milliseconde eruit haalden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print