George Russell erg emotioneel na behalen eerste punten met Williams: “Het resultaat van drie jaar hard werken”

Williams F1 team
Williams F1 team

Na afloop van de GP van Hongarije kregen we een erg emotionele George Russell te zien. De jonge Brit behaalde op de Hungaroring immers zijn eerste punten met het Williams F1-team.

Nee, zijn eerste officiële wk-punten in de Formule 1 waren het niet, maar dat betekent niet dat ze voor Russell minder betekenden. Russell werd er zelfs emotioneel van want hij beseft naar eigen zeggen hoeveel deze ‘eerste’ punten voor Williams betekenen.

“Eerst en vooral mentaal ben ik zo enorm blij en eerlijk gezegd ook redelijk emotioneel omdat het zoveel meer betekent dan gewoonweg het resultaat van vandaag, het is het resultaat van drie jaar hard werk,” vertelde een zichtbaar zeer emotionele George Russell tegenover ‘Sky F1’.

“Misschien hadden we wat gelukt maar tegelijkertijd zijn er ook veel momenten waarop we geen geluk hadden en we verdienen dit echt enorm hard.”

Russell was al enkele keren erg dicht bij een puntenfinish met Williams en hij weet dan ook hoe belangrijk het voor Williams is om wk-punten te scoren, zeker met het constructeurskampioenschap en het prijzengeld in het achterhoofd.

Tijdens de race liet Russell nogmaals zien dat hij niet egoïstisch is en hij liet zelfs over de boordradio verstaan dat Williams zijn race mocht opofferen indien dat goed was voor teamgenoot Nicholas Latifi. Russell liet duidelijk het teambelang primeren.

“Voor mij was het duidelijk, ik weet hoeveel de punten voor het team betekenen,” aldus Russell.

“We hebben gewoon één goed resultaat nodig tijdens 23 races en indien Nicholas erin zou slagen om in de top vijf te eindigen dan zou dat voldoende geweest zijn om achtste in het kampioenschap bij de constructeurs te worden.”

“En het prijzengeld betekent enorm veel voor het team, achtste of twaalfde eindigen in de race kan dan een enorm verschil betekenen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print