Toto Wolff excuseert zich bij Red Bull voor startcrash Valtteri Bottas

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Ze mogen dan wel concurrenten van Red Bull zijn, ook bij Mercedes begrijpen ze maar al te goed hoe frustrerend het voor Red Bull moet geweest zijn om tijdens de startcrash beide wagens geraakt te zien worden. Mercedes-motorsportbaas excuseert zich dan ook bij Red Bull voor het incident.

Dat uitgerekend Valtteri Bottas na een slechte start voor bowlingbal ging spelen in de eerste bocht en daarmee onder andere beide Red Bulls in de brokken liet delen doet sommigen de wildeste speculaties fabriceren. Feit is vooral dat het enorm teleurstellend en frustrerend was voor Red Bull Racing en daar heeft Toto Wolff alle begrip voor.

“Ik begrijp absoluut de gevoelens die overheersen,” aldus de Mercedes-motorsportbaas. “Het enige dat ik kan doen is de schuld op ons nemen.”

“Het was een kleine fout waardoor hij iets te laat remde en hij reed daardoor Lando uit de race en ook beide Red Bulls raakten betrokken, zo hoort het niet te gaan. In de regen kan het echter erg verraderlijk zijn. Het was een fout die jammer genoeg ernstige gevolgen had.”

“Valtteri werd in de sandwich genomen door de twee wagens voor hem, verloor alle downforce en vervolgens was het te laat.”

Toto Wolff werd vervolgens gevraagd of Red Bull-teambaas Christian Horner persoonlijk zou opzoeken om rechtstreeks zijn excuses aan te bieden.

“Nee, dat ga ik publiekelijk doen, net zoals ik dat nu doe, zeggen dat het ons spijt.”