George Russell: “Hamilton en ik krijgen gelijke behandeling bij Mercedes”

Williams F1 team
Williams F1 team

Als we George Russell mogen geloven zal hij volgend jaar op gelijke voet behandeld worden als Lewis Hamilton wanneer ze volgend jaar teamgenoten worden bij Mercedes.

Eerder deze week werd aangekondigd dat George Russell volgend jaar bij Mercedes de teamgenoot zal worden van Lewis Hamilton. De jonge Brit vertelde ook meteen dat het team hem gezegd heeft dat hij dezelfde behandeling zal krijgen als de zevenvoudig wereldkampioen. Hij is er ook van overtuigd dat ze als teamgenoten op een propere manier met elkaar de strijd zullen kunnen aangaan. 

“Tijdens mijn junior carrière waren er een aantal coureurs met wie ik heel dichtbij zat qua tempo en vaak ook op de baan,” zei hij. “Maar er is geen reden waarom er ruzie zou zijn of zo.”

“Ik weet zeker dat we respectvol tegen elkaar zullen racen, maar tegelijkertijd ook hard, zoals Lewis en Valtteri dat de afgelopen vijf jaar hebben gedaan.”

Bij Mercedes zitten ze uiteraard niet meer te wachten op een rijdersduo zoals Hamilton en Rosberg waarvan de relatie constant onder hoogspanning stond. 

“Mercedes heeft duidelijk ervaring met een slechte dynamiek in het team en ze hebben het absoluut duidelijk gemaakt dat ze geen herhaling willen,” zei Russell. “Op persoonlijk vlak wil ik dat ook niet.”

“Ik denk dat het zo belangrijk is dat teamgenoten samenwerken om het team te pushen. Volgend jaar is het een nieuwe auto, er zijn geen garanties wie de snelste auto heeft, dus ik denk dat het onze taak als rijders is om dat naar voren te schuiven.”

“Ik zou zeggen dat Lewis en ik in verschillende fases van onze carrière zitten, wat volgens mij ook helpt. Ik heb enorm veel respect voor hem, ik denk dat het feit dat ik zoveel jonger ben en tegen hem opkeek als jonge kartpiloot, die dynamiek ook veel veranderd, dus ik zie het helemaal niet als een probleem.”

Russell is uiteraard opgetogen over het feit dat hij als Mercedes-junior het eindelijk tot de hoofdmacht van het legendarische merk met de ster heeft geschopt.

“Het is vrij surrealistisch om eerlijk te zijn omdat ik al zo lang deel uitmaak van Mercedes.

“Ik kwam erbij als junior rijder, door de gelederen heen, testte voor ze, reserverijder. En toen ik nog bij Williams zat, volgden ze me op de voet. Dus op een bepaalde manier ben ik bijna terug naar waar ik mijn reis naar de Formule 1 begon.”

“Maar het is ook triest om dit hoofdstuk met Williams af te sluiten. Het is een geweldige reis geweest en we zijn blij dat we een aantal geweldige resultaten hebben behaald in de afgelopen races.”

“Het zal niet makkelijk worden,” voegde hij eraan toe. “Ik maak me geen illusie hoe moeilijk dat voor me zal zijn. We weten allemaal hoe sterk Lewis is en naar mijn mening is hij waarschijnlijk de grootste rijder aller tijden. Hij is niet voor niets zevenvoudig wereldkampioen. Dus ik denk dat ik me in een ongelooflijk gelukkige positie bevind, dat ik kan gaan leren van de beste.”

Hij mocht alvast felicitaties ontvangen van zijn nieuwe teamgenoot voor 2022. 

“We spraken elkaar eerder deze week via sms, hij zei gefeliciteerd en hij kijkt ernaar uit om teamgenoten met mij te zijn en te zien hoe ik het er vanaf breng en ik zei hetzelfde,” zei Russell. “Het is een voorrecht voor mij om naast hem te staan.”

“Op de sociale media verschenen natuurlijk al die foto’s van toen ik nog een jongetje was dat naar Lewis opkeek. Het is te gek om te zien hoe de tijden zijn voorbijgegaan en dat ik volgend jaar naast hem mag staan.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print