Bottas: “Ik verwacht tijdens sprintrace het maximaal aantal punten te behalen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Valtteri Bottas veroverde de ‘mini-pole’ voor de sprintrace. Ondanks dat Hamilton in de titelstrijd ieder wk-punt kan gebruiken verwacht Bottas echter dat hij tijdens de sprintrace als eerste zal finishen en het maximaal aantal punten zal behalen.

“Dat kwalificatierondje was mooi,” vertelde Bottas na afloop. “Het voelt zo enorm goed om een mooi rondje te rijden.”

“Ik slaagde erin om het op te sparen tot het einde en ik had ook een beetje een tow dus het was erg leuk, ik heb er van genoten.”

Tijdens de GP van Nederland kreeg Bottas te horen dat hij niet voor de snelste ronde mocht gaan zodat teamgenoot Lewis Hamilton een extra wk-punt kon behalen. Wat de sprintrace betreft gaat Bottas er vanuit dat hij zijn eigen kans mag gaan en dat hij met het maximaal aantal punten de sprintrace zal kunnen finishen.

“Momenteel focus ik me volledig op de sprintrace,” aldus Bottas die de race op zondag door een gridpenalty als laatste zal moeten aanvatten.

“Uiteraard vertrek ik als eerste en ik verwacht dat ik het maximaal aantal punten zal behalen, ik ga vervolgens mijn uiterste best doen op zondag. Maar het weekend is mooi begonnen en ik ben erg blij.”