Max Verstappen berust in P3 voor sprintrace: “Ik ben best blij”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na afloop van de kwalificatie was Max Verstappen redelijk tevreden met zijn derde tijd en positie op de grid voor de sprintrace van morgen.

“Het is hier voor ons altijd lastig”, vertelt Verstappen na afloop volgens zijn officiële website. “De eerste vrije training verliep iets minder soepel dan gehoopt, maar ik denk dat we ons gedurende de kwalificatie redelijk hersteld hebben.”

“Vooraf hoopte ik op een tweede startrij, dus ik ben dan ook best blij met P3. Dit is gewoon een erg sterk circuit voor Mercedes. Je ziet het ook aan McLaren, ze staan er heel dichtbij en het klopt gewoon voor die teams. Dat is bij ons niet, maar dat is oké, daar moet je mee leven.”

Verstappen hoopt in de aanloop naar de sprintrace op zaterdag zijn racesnelheid nog wat te kunnen verbeteren.

“Hopelijk zit het in de race nog wat dichter bij elkaar. Je weet hier namelijk nooit wat er gaat gebeuren. We hebben morgen nog een tweede vrije training voorafgaand aan de sprintrace, dus we gaan kijken of we de pace in de long runs nog wat kunnen verbeteren. Het zal op dit circuit niet heel gemakkelijk voor ons zijn, maar ik denk desondanks dat we een goed aantal punten kunnen scoren,” besloot Verstappen.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021