George Russell: “Lewis Hamilton kreeg meer respect van Toto Wolff toen hij naar Mercedes kwam”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens George Russell was er een wezenlijk verschil tussen de manier waarop hij in het Mercedes F1 team belandde en de manier waarop Lewis Hamilton dat deed. Hamilton dwong veel meer respect af van teambaas Toto Wolff en dat omdat Toto Wolff zelf nieuw in het vak was.

We kennen Toto Wolff ondertussen als een teambaas die geen blad voor de mond neemt en met de vuist, of de headset, op tafel klopt. Toch is ook Toto Wolff in de rol van teambaas enorm gegroeid. Wolff vervoegde in 2013, net op hetzelfde moment als Lewis Hamilton, het Mercedes F1 team en werd er in navolging van Ross Brawn de nieuwe teambaas.

In die rol werd hij onmiddellijk de teambaas over Lewis Hamilton, een rijder die zich reeds tot wereldkampioen had gekroond en dat heeft er volgens George Russell voor gezorgd dat Hamilton van bij het begin meer respect bij Toto Wolff wist af te dwingen. Samen groeiden ze vervolgens niet alleen uit tot een erg succesvolle combinatie in de F1 maar ook tot een mooie vriendschap.

“Daar ben ik om eerlijk te zijn niet zo zeker van,” antwoordt Russel tijdens de ‘Beyond The Grid’ podcast op de vraag of Toto Wolff een meer vaderlijk figuur was toen hij in 2022 het Mercedes F1 team vervoegde. “Toen Lewis en Toto samen begonnen te werken was Lewis al wereldkampioen, hij was een megaster.”

“Er was misschien wat meer respect van Toto naar Lewis toe op het moment dat hij het team vervoegde want Toto was volledig nieuw voor de Formule 1.”

“Destijds was Toto de rookie en Lewis de ervaren rot, een ongelooflijke naam, dit terwijl Toto mij een contract gaf als 16-jarige.”

Na enkele jaren bij het Williams F1 team mocht Russell de overstap maken naar Mercedes, de jonge Brit werd echter steeds begeleid door Mercedes en dat heeft hem geleidelijk aan doen groeien.

“Ze hebben me steeds doorheen die jaren begeleid, ze adviseerden me en hebben me geholpen mijn volledig potentieel te bereiken. Onze relatie (met Toto Wolff) is gegaan van, en ik ga niet zeggen van een vaderfiguur, maar ik zou wel zeggen dat we nu vrienden zijn,” aldus Russell.

“Ook met Susie (Wolff) en Carmen (Mundt), mijn vriendin, we hebben echt een leuke relatie, we brengen veel tijd samen door tijdens activiteiten , we dineren samen, we zien hen erg vaak.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023