George Russell na uitvalbeurt tijdens thuisrace: “Ik ben er kapot van!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de GP van Groot-Brittannië moest George Russell opgeven nadat er op zijn Mercedes F1-bolide een waterlek was vastgesteld. Voor Russell was het een ongelooflijke mentale opdoffer, zeker omdat hij tijdens zijn thuisrace anders had kunnen meestrijden voor de overwinning.

Het was tijdens ronde 33 dat George Russell door het Mercedes F1 team binnen werd geroepen om zijn wagen in de garagebox te parkeren en op te geven. Oorzaak was een probleem met het watersysteem van zijn F1-bolide. Een mentale opdoffer voor Russell die ook na afloop van de race zijn ontgoocheling niet weg kon steken.

“Ik ben er compleet kapot van,” zei Russell na zijn opgave tijdens de Britse GP. “Zo’n tien ronden voor het einde van de race moest ik opgeven. Ik kon de alarmen voor de temperatuur zien op mijn stuurtje.”

“We hadden een probleem met het watersysteem waarmee we worstelden, helaas konden we er niets aan verhelpen.”

Ondanks de mentale opdoffer probeert George Russell ook het positieve van de GP van Groot-Brittannië te onthouden. Russell was blij met de dominantie van Mercedes tijdens de kwalificatie en uiteraard ook de overwinning van teamgenoot Lewis Hamilton.

“Het was ongelooflijk,” zei Russell. “We hadden een wagen waarmee we onder normale omstandigheden een 1-2 hadden kunnen behalen. We zijn staan er opnieuw en ik denk dat we vanaf nu vaker voor overwinningen zullen strijden.”

“Wat mezelf betreft voel ik me goed in de wagen maar dit was uiteraard een serieuze opdoffer, opgeven tijdens eender welke race is ontgoochelend maar tijdens je thuisrace is dat helemaal het geval, zeker wanneer je over een wagen beschikte waarmee je voor de overwinning kon gaan.”