George Russell wint ‘respectvolle’ strijd met Lewis Hamilton: “Het was een beetje tricky”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na een moeilijke kwalificatie slaagde George Russell van op P12 erin om als vijfde te finishen, dit na een onderlinge strijd met teamgenoot Lewis Hamilton. Die strijd was volgens George Russell tricky maar tegelijkertijd ook respectvol.

George Russell had het geluk aan zijn zijde tijdens de race in Miami. Op een voor hem ideaal moment kwam er achtereenvolgens een virtuele safety car en een safety car. Daarvan maakte Russell dankbaar gebruik om zijn enige pitstop te maken.

Russell kwam achter teamgenoot Lewis Hamilton te liggen maar in tegenstelling tot hem stond Hamilton op oude harde banden. Bij de eerste poging Hamilton te passeren ging Russell naast de baan, waarna hij de positie teruggaf om Hamilton vervolgens opnieuw voorbij te gaan.

Ondanks dat Hamilton op veel oudere banden stond volgde er dus toch een strijd, al was die volgens Russell wel respectvol.

“Wanneer je met je teamgenoot strijdt dan moet je respect tonen, iets meer ruimte geven dan normaal,” aldus Russell.

“Het manoeuvre was een beetje tricky, ik ging iets te breed waardoor ik in het vuil terecht kwam rondom de baan.”

“Het was duidelijk dat ik naast de baan ging en dat ik opnieuw moest beginnen. Ik genoot ervan en ik denk dat er onderling veel respect was.”

“Lewis had echter pech want wanneer je op harde banden staat die twintig ronden oud zijn dan kan je niet echt veel doen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print