Carlos Sainz ondanks nekpijn op het podium: “Ik heb echt alles gegeven”

Ferrari
Ferrari

Na zijn crash op vrijdag kreeg Carlos Sainz af te rekenen met nekpijn. Desondanks slaagde Sainz erin om een goede race te rijden en de strijd met Sergio Perez voor de laatste podiumplaats te winnen.

“Het was een zware race met de banden en de hitte. De wagen begon veel te schuiven,” aldus Sainz na afloop in het parc fermé.

“Zeker met Checo aan het einde op de medium band. Het was erg moeilijk om hem achter mij te houden maar we zijn erin geslaagd om de podiumplaats te behouden. Het was zeker niet eenvoudig;”

“Uiteindelijk hebben we gekregen wat we verdienden, ik denk het toch, een degelijke derde plaats. Van hieruit kunnen we verder bouwen. Ik had uiteraard graag een beter resultaat willen behalen maar het is niet slecht.”

Toen Sainz werd gevraagd hoe hij zich na de race voelde kwam hij nog even terug op zijn crash van afgelopen vrijdag tijdens de oefensessies.

“Na mijn crash op vrijdag had ik nog wat last van nekpijn tijdens de race,” aldus Sainz. “Ik heb me beter gevoeld maar ik slaagde erin het te managen en ik heb me er doorheen gevochten.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen