Valtteri Bottas: “Ik werd afgeleid door het Mercedes-duel en remde te laat”

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

In zijn Alfa Romeo F1-bolide leek Valtteri Bottas lange tijd voor beide Mercedessen te gaan eindigen. Uiteindelijk besliste een klein foutje er anders over. Bottas remde immers iets te laat waardoor hij in één van de bochten iets te breed ging en beide Mercedes-rijders moest laten passeren.

In bocht 17 remde Bottas naar eigen zeggen “een fractie te laat” waarna hij net naast de rijlijn terechtkwam. Daar lag het echter zo vuil en was er zo weinig grip dat hij kansloos was om zijn positie tegen Hamilton en Russell, die onderling aan het strijden waren, te verdedigen.

“Ik was hen aan het volgen in mijn spiegels aangezien ze erg close kwamen, ik wou zien of ik de deur zou moeten sluiten of niet,” aldus Bottas.

“Ik remde een fractie te laat, mistte zo de apex van de bocht een klein beetje en kwam op het vuile deel van de baan terecht. Dat voelde erg vreemd want ik ging zo traag, ik onderstuurde, raakte de muur maar gelukkig was de wagen niet al te ernstig beschadigd en had ik geen lekke band.”

Net als Hamilton was ook Bottas een ‘slachtoffer’ van de safety car want zonder die safety car was de Fin bijna zeker als vijfde gefinisht.

“Ik denk dat vandaag zonder de safety car een vijfde plaats mogelijk was geweest, we waren zeer sterk,” besluit Bottas.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print