Sergio Perez: “Zonder motorprobleem had ik de race kunnen winnen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Perez moest uiteindelijk tevreden zijn met de vierde plaats waarmee hij net na het podium viel maar zonder ‘motorprobleem’ had hij naar eigen zeggen de race in Miami kunnen winnen.

Tijdens de race streed Perez lange tijd met Carlos Sainz voor de derde plaats. Opvallend daarbij was een moment waarop de Mexicaan plots even een motorprobleem leek te hebben. Zonder dat motorprobleem zou hij naar eigen zeggen de race hebben kunnen winnen.

Door een ‘gratis’ pitstop waarmee Perez tijdens een safety car-fase geen positie verloor kon hij aan het einde van de race omschakelen op een setje medium-banden. Daarmee leek Perez nog te kunnen gaan aanvallen maar uiteindelijk zat er toch niet meer in dan de vierde plaats.

“Ik bevond me in een geweldige positie,” aldus Perez. “Jammer genoeg kon ik zelfs met de hulp van DRS niet dicht genoeg bij Carlos komen, het verschil op het rechte stuk was redelijk groot.”

“Ik was echt zeer hard aan het pushen om in de bochten dicht bij hem te blijven. Mijn banden raakten oververhit. Van zodra ik een kleine kans kreeg ging ik ervoor maar het was te vuil naast de rijlijn.”

“Nadien kon ik niet dicht genoeg meer komen, het verschil op het rechte stuk was te groot.”

Perez werd gevraagd of hij zonder motorprobleem de drie wagens voor hem mogelijk had kunnen inhalen.

“Met een normale motor had ik zeker kans gemaakt,” aldus Perez. “Gelukkig slaagde ik erin om de race uit te rijden, op een bepaald moment zag het er naar uit dat het voorbij was.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print