“Giftige sfeer tussen Sebastian Vettel en Ferrari kan tot vroegtijdig afscheid leiden”

De sfeer tussen Sebastian Vettel en het Ferrari F1-team is compleet verzuurd, dat bleek afgelopen weekend nogmaals toen de Duitser over de boordradio giftig uithaalde naar het team. Is een vroegtijdige exit van Vettel nakende?


Voor Ferrari zou het een dure zaak zijn om voor het einde van het seizoen de samenwerking met Vettel stop te zetten. Een vroegtijdige beëindiging van het contract zou immers betekenen dat Ferrari alle financiële verplichtingen zou moeten nakomen.

Daarnaast is het maar de vraag wie je als tweede rijder nu dan in het racezitje naast Leclerc zou zetten. Er zijn maar weinig kandidaten, al bewees Nico Hulkenberg dat hij meteen opnieuw op het hoogste niveau competitief kan meedraaien.

“Voor de sfeer in het team zou het beter zijn om nu al naar het rijdersduo van 2021 over te stappen,” aldus voormalig Ferrari F1-piloot Gerhard Berger op de Oostenrijkse televisie.

Ook voormalig F1-piloot Jolyon Palmer betwijfelt of Ferrari en Vettel de komende weken en maanden verder kunnen blijven samenwerken.

“Ik stel me de vraag of die samenwerking het einde van het seizoen haalt,” vertelde Palmer in de ‘Chequered Flag’ podcast van BBC Five Live.

“De sfeer wordt met de dag giftiger, het is zelfs niet van race tot race. Vettel presteert in vergelijking met Leclerc enorm slechts en Leclerc is momenteel de ‘golden boy’ bij Ferrari.”

“Leclerc is bezig aan zijn tweede jaar bij het team en hij deed het tijdens zijn eerste jaar zelfs al beter dan Vettel. Hij heeft een lucratief contract en is de man die vooruit wil en de toekomst is.”

“Vettel verlaat het team en ondervindt nu zelfs moeilijkheden om in de punten te geraken. Tijdens vier races geraakte hij amper in de punten en hij toonde alleen in Hongarije dat hij echt in de punten kan geraken, ook al reed hij toen zelfs twee keer van de baan.”

“Hij denkt dat er iets mis is met de wagen, dat liet hij duidelijk merken tijdens de interviews na afloop van de race, maar de situatie tussen Ferrari en Vettel wordt steeds slechter.”

Een vroegtijdige exit van Vettel bij Ferrari lijkt dus niet helemaal uitgesloten. Vraag is echter of Ferrari bereid is miljoenen euro’s te betalen om het contract met Vettel amper twee à drie maanden vroeger stop te zetten.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}