Timo Glock test bij BMW in DTM-wagen

Zoals reeds eerder gesuggereerd zal Timo Glock deze week in een DTM-wagen van BMW testen.
image
Nog voor het vertrek van Timo Glock officieel bevestigd was, waren er reeds geruchten over een DTM-test deze week voor Timo Glock. Die test zou de Duitser bij BMW gaan doen en dat is nu ook officieel bevestigd. Eerder raakte reeds bekend dat ook Robert Kubica een DTM-test zal doen bij Mercedes-Benz.

Timo Glock verloor zijn zitje bij Marussia omdat het team op zoek gaat naar een paydriver. De kans is klein dat de Duitser bij Force India of Caterham aan de slag kan, de enige twee andere overgebleven racezitjes in de Formule 1. Glock zal zijn toekomst in de autosport dus buiten de Formule 1 moeten zoeken, en de DTM lijkt een mooie optie te zijn.

“We zijn erg tevreden dat we Timo Glock de kans kunnen geven om onze BMW M3 DTM te leren kennen in Valencia,” zei BMW Motorsport directeur Jens Marquardt. “Timo heeft zijn vaardigheden reeds vele jaren getoond, vooral in de Formule 1. Het maakt het alleen maar mooier dat hij door te testen voor BMW nu ook een beetje terugkeert naar zijn roots.”

Timo Glock reed ooit in de Formule BMW en toen BMW een F1-team had was hij ook testrijder en reserverijder voor het team.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen