GP van België: weersvoorspelling

Ferrari
Ferrari

Een compleet uitgeregende GP van België zullen we dit jaar niet krijgen maar te midden een erg droge Belgische zomer mogen de F1-piloten zich toch opmaken voor regen.

Vooral vandaag trekt een storing over België waarbij het in het centrum en oosten bewolkt is met kans op regen. Rondom het circuit van Spa-Francorchamps is er vandaag zelfs kans op onweer. Het ziet er dus naar uit dat de F1-piloten tijdens de eerste en tweede oefensessie met regen geconfronteerd zullen worden.

Tijdens de eerste oefensessie is er 90 procent kans op regen, tijdens de tweede oefensessie geldt er een regenkans van 70 procent. De maximumtemperatuur bedraagt 19 graden.

Op zaterdag verbeteren de weersomstandigheden. Waar er gisteren nog sprake was van kans op regen lijken de laatste weersvoorspellingen te wijzen op bewolking in de ochtend die vervolgens overgaat in zonnige weersomstandigheden ’s middags. De maximumtemperatuur bedraagt 21 graden. Hoogstwaarschijnlijk dus een droge kwalificatie.

Zondag krijgen we voor de race ideale raceomstandigheden. De fans zullen mogen genieten van mooie zonnige weersomstandigheden waarbij de maximumtemperatuur rond de 20 graden ligt.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen