GP van Rusland: Bottas wint, Hamilton verprutst nog voor de start zijn race

Valtteri Bottas heeft op redelijk eenvoudige wijze de GP van Rusland gewonnen. Lewis Hamilton vertrok van op de pole maar verprutste al voor de start zijn race door ‘illegale’ proefstarts te maken.


Lewis Hamilton startte van op de polepositie en kende een goede start. Valtteri Bottas slaagde erin om Max Verstappen te passeren en leek even voorbij aan Hamilton te gaan maar de Fin moest iets te laat remmen waardoor Hamilton alsnog aan de leiding bleef.


Wat verderop in het rijdersveld kregen we echter een zware crash van Carlos Sainz. De Spanjaard ging te breed in de eerste bocht, moest langs de oranje pijltjes rijden maar knalde met zijn linker voorwiel tegen de muur.


Enkele bochten verder werd Lance Stroll aangetikt door Charles Leclerc en de Canadees belandde met zijn F1-bolide in de muur.


Door de vele brokstukken kregen we de safety car op de baan en een ‘rollende herstart’ waarbij Hamilton probleemloos aan de leiding bleef.


Hamilton kreeg na de herstart echter een dubbele tijdstraf. Twee keer vijf seconden voor Hamilton voor het maken van foutieve proefstarts voorafgaand aan de race.


Tijdens zijn pitstop moest Hamilton daardoor eerst tien seconden stilstaan alvorens de mecaniciens aan zijn wagen mochten beginnen werken, Hamilton viel daardoor terug naar de elfde plaats.


Bottas en Verstappen werkten even later hun pitstops probleemloos af en bleven zo op de plaatsen één en twee rondrijden.


Daniel Ricciardo passeerde op een ietwat ongelukkige manier teamgenoot Esteban Ocon. De Australiër ging daardoor te breed in een bocht en reed niet langs de verplichte oranje bordjes. De stewards legden Ricciardo dan ook een tijdstraf van vijf seconden op.


Wat verderop in het rijdersveld zagen we contact tussen Grosjean en Vettel. De Fransman reed vervolgens spectaculair door de oranje bordjes die een rijder moet passeren na het missen van de bocht. We kregen daardoor een safety car zodat er nieuwe bordjes geplaatst konden worden.


Alex Albon en Pierre Gasly waren dan weer volop aan het strijden voor de laatste positie in de punten.

Vooraan controleerde Valtteri Bottas probleemloos de race met een voorsprong van zo’n acht seconden op Max Verstappen. Verstappen had dan weer meer dan tien seconden voorsprong op Lewis Hamilton.


In die volgorde reden de drie heren ook over de finish. Bottas zegeviert dus, voor Verstappen en Hamilton. De Fin knabbelt zo een beetje van zijn achterstand in de wk-tussenstand.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:39:”bottas_mercedesf1_rusland_headline.jpeg”;}
Valtteri Bottas heeft op redelijk eenvoudige wijze de GP van Rusland gewonnen. Lewis Hamilton vertrok van op de pole maar verprutste al voor de start zijn race door ‘illegale’ proefstarts te maken.

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print