GP van Saoedi-Arabië: Max Verstappen wint titanenstrijd met Charles Leclerc

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft na een indrukwekkende strijd met Charles Leclerc de GP van Saoedi-Arabië gewonnen. Carlos Sainz vervolledigde het podium terwijl Sergio Perez zijn polepositie deels niet kon verzilveren door een safety car vlak na zijn pitstop.

Sergio Perez maakte van op de polepositie een erg goede start en de Mexicaan bleef comfortabel aan de leiding van de race. Charles Leclerc bleef tweede maar Max Verstappen profiteerde wel van Carlos Sainz die even moest inhouden in de eerste bocht om de Spanjaard voorbij te gaan en de derde plaats te veroveren.

Wat verderop in het rijdersveld ging George Russell in de Mercedes voorbije aan Esteban Ocon en schoof de jonge Brit op naar de vijfde plaats.

Vervolgens kregen we rondenlang een intense strijd tussen beide Alpine-rijders.

Ocon verdedigde erg stevig zijn positie tegenover Fernando Alonso, over Ocon die met het mes tussen de tanden zijn positie verdedigde tegenover Alonso zal tijdens de debriefing binnen het team ongetwijfeld uitgebreid gediscussieerd worden.

Door de harde strijd kwamen immers ook andere wagens bij beide Alpines aansluiten, niet ideaal wanneer je zelf aansluiting probeert te vinden met George Russell in de Mercedes.

Vooraan reed nog steeds Sergio Perez aan de leiding voor Leclerc terwijl Lewis ondertussen probeerde om plaatsen goed te maken.

Ferrari blufte dat ze een pitstop gingen doen en het leek dat daardoor raceleider Sergio Perez als eerste van de rijders voorin zijn pitstop maakte. Een slecht moment voor Perez want kort daarna crashte Nicholas Latifi en kregen we een safety car.

Charles Leclerc, Max Verstappen en Carlos Sainz profiteerden optimaal door dan zelf de pitlane op te zoeken.

Het grootste slachtoffer van de safety car was ongetwijfeld Sergio Perez terwijl Charles Leclerc de leiding in de race nam, voor Max Verstappen en Carlos Sainz. Perez moest na de herstart immers zijn derde plaats aan Sainz teruggeven omdat de Spanjaard voorop lag bij het uit de pitlane komen.

Charles Leclerc speelde het bij de herstart slim, de Monegask wachtte bijzonder lang om op het gas te gaan en behield zo de leiding in de race.

Wat verderop zagen we na de herstart een intense strijd tussen Kevin Magnussen en Lewis Hamilton, wie had dat gedacht dat we dit ooit zouden schrijven?

Vooraan in de wedstrijd zagen we Leclerc met een voorsprong van zo’n anderhalve seconde op Max Verstappen.

In ronde 36 begon de ene na de andere wagen het te begeven. Plots vielen Fernando Alonso en Daniel Ricciardo stil terwijl ook Valtteri Bottas moest opgeven in de pits.

Ricciardo en Alonso kwamen in de aanloop naar de ingang van de pitlane stil te staan.

Een erg gevaarlijke situatie waardoor de pitlane gesloten werd en we een virtuele safety car kregen. Het duurde dan ook enkele ronde alvorens Ricciardo en Alonso weggeduwd geraakten.

Na de virtuele safety car bleef Charles Leclerc aan de leiding maar Verstappen was wel iets dichter gekomen.

We kregen net als in Bahrein een titanenstrijd tussen Leclerc en Verstappen. Verstappen ging even voorbij aan Leclerc maar de Monegask racete slim en zorgde ervoor dat op het volgende rechte stuk DRS mocht gebruiken en Verstappen opnieuw kon passeren.

In ronde 47 slaagde Max Verstappen er dan toch in om Charles Leclerc te passeren. Verstappen aan de leiding met nog enkele ronden te gaan.

Charles Leclerc probeerde nog terug te slaan in de slotronden maar het was uiteindelijk Max Verstappen die zegevierde, voor Charles Leclerc en Carlos Sainz in de Ferrari.

De allereerste overwinning voor Max Verstappen met het startnummer 1 op de wagen en dat na een echte titanenstrijd. Lewis Hamilton slaagde er, deels door de verschillende uitvallers, in om net in de punten te finishen.

Belangrijkste om te onthouden is echter de ongelooflijke strijd tussen Verstappen en Leclerc, Red Bull versus Ferrari, dat belooft voor de rest van het seizoen.

01Max VerstappenRed Bull50 ronden– 1h25m33.584s1
02Charles LeclercFerrari+0.5491
03Carlos SainzFerrari+8.0971
04Sergio PerezRed Bull+10.8001
05George RussellMercedes+32.7321
06Esteban OconAlpine+56.0171
07Lando NorrisMcLaren+56.1241
08Pierre GaslyAlphaTauri+62.9461
09Kevin MagnussenHaas+64.3081
10Lewis HamiltonMercedes+73.9481
11Guanyu ZhouAlfa Romeo+82.2152
12Nico HülkenbergAston Martin+91.7421
13Lance StrollAston Martin+1 ronde1
14Alex AlbonWilliamsDNF1
15Valtteri BottasAlfa RomeoDNF3
16Fernando AlonsoAlpineDNF1
17Daniel RicciardoMcLarenDNF1
18Nicholas LatifiWilliamsDNF0
19Yuki TsunodaAlphaTauriDNS0
20Mick SchumacherHaasDNS0
Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print