GPDA zal in Fuji beslissing nemen over bestuurders

Het is weeral bijna een jaar geleden dat de GPDA stemde over de bestuurders. Het is dus tijd om de huidige bestuurders te evalueren en indien nodig, vervangen.

De Grand Prix DriversÂ’ Association heeft 3 bestuurders, zijnde Mark Webber, Ralf Schumacher en huidig wereldkampioen Fernando Alonso. Elk jaar moet er door de leden (de piloten, al is niemand verplicht deel te nemen) gestemd worden over de bestuurders voor het volgende seizoen. Tijdens de Japanse GP zal de GPDA hiervoor samenkomen.

2 van de 3 bestuurders zijn zeker van hun zitje voor 2008, maar Ralf verkeert hierover nog in onzekerheid. Als na de stemming blijkt dat Ralf volgend jaar niet aan de start komt, kan hij alsnog vervangen worden in het bestuur. De kans dat er grote verschuivingen gebeuren is klein, als we Mark Webber mogen geloven. “Ik denk dat het merendeel tevreden is met de manier waarop we nu samenwerken.” zei Webber aan autosport.com.

Het afgelopen seizoen werd er door de (oudere) leden geopperd dat het beter zou zijn moest een van de youngsters een bestuurder zijn. Webber zei wel dat men niet te klagen heeft over de inbreng van de jongere piloten.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print