Ron Dennis wil wagen voor 2008 zo snel mogelijk laten controleren

Mclaren teambaas Ron Dennis vraagt de FIA om de wagen voor het seizoen 2008 zo snel mogelijk te controleren.

Mclaren moet haar wagen voor 2008 door de FIA laten controleren als een gevolg van de spionageaffaire tussen Ferrari en Mclaren. De FIA wil er zeker van zijn dat Mclaren geen gebruik maakt van de Ferrari informatie die het mogelijk op onwettige wijze heeft verkregen via Nigel Stepney. Wanneer er toch gebruik is gemaakt van die geheime informatie op de wagen van 2008 kan de FIA extra sancties inroepen tegen Mclaren Mercedes.

Het Britse team werd ook nog gestraft met een boete van 100 miljoen dollar en een uitsluiting voor het Formule 1 constructeurskampioenschap 2007.

Ron Dennis wil de controle zo snel mogelijk laten gebeuren om de naam van het team te zuiveren. Hij vroeg dit tijdens de hoorzitting van de World Motor Sport Council vorige week donderdag.

"We zouden willen dat de inspectie zo snel mogelijk gebeurt. Ik geef enkel om de naam "Mclaren". Wanneer de inspectie bewijst dat er geen gebruik is gemaakt van het intellectueel eigendom van Ferrari zou ik graag hebben dat dit zo snel mogelijk aan het publiek wordt meegedeeld."

Of de FIA gehoor geeft aan deze vraag valt nog af te wachten.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print