Guenther Steiner gelooft dat Mick Schumacher bij Haas blijft: “Enkel nog punten en komma’s vastleggen”

Haas F1 team
Haas F1 team

Haas F1-teambaas Guenther Steiner heeft er alle vertrouwen in dat Mick Schumacher ook volgend jaar voor de Amerikaanse formatie zal uitkomen, hij verwacht witte rook binnen een paar weken.

Sinds dit seizoen komt Mick Schumacher uit in de Formule 1 voor het team van Haas maar met de VF21 beschikt de F2-kampioen van 2020 niet het materiaal om zijn kunnen te tonen. Hij is er nog niet in geslaagd om punten te scoren maar hij heeft wel duidelijk zijn teamgenoot Nikita Mazepin onder de duim.

Mazepin is al zeker van een zitje voor volgend jaar bij Haas, dat werd door Steiner al bevestigd, maar Schumacher heeft nog geen contract voor 2022. Steiner gaf in Silverstone aan dat hij daar tijdens de zomerstop werk zal van maken en hij gaf aan dat het feit dat Schumacher ook nog een contract met Ferrari heeft de dingen wat vertraagt.

“Er zijn nog een aantal dingen die moeten worden uitgeklaard,” aldus Steiner.”Het is een contract met drie partijen want hij heeft ook een contract met Ferrari. Met drie partijen is het altijd wat ingewikkelder dan een gewoon contract tussen twee partijen.”

“Er moeten nog wat punten en komma’s gezet worden en daarna komt het wel goed, er zijn al een aantal overeenkomsten gemaakt.”

In de wandelgangen wordt gefluisterd dat Schumacher misschien richting Alfa Romeo, dat ook een nauwe band met Ferrari heeft, trekt maar daar is volgens Guenther Steiner niks van aan.

“Dat zijn enkel geruchten, typisch voor de F1,” gaat Steiner verder. “Momenteel ziet het er naar uit dat we volgend jaar dezelfde line up zullen hebben als dit jaar. Er moeten nog een aantal details geregeld worden maar dat zal niet lang duren.”

Volgens de Italiaan zou het voor de ontwikkeling van Schumacher ook beter zijn om nog een tijdje te blijven waar hij nu is.

“Het is belangrijk voor Mick om in hetzelfde team te blijven, om een constante te hebben. Hij kent onze mensen nu en onze manier van werken.”

En hij voegt er ook nog aan toe dat hij Schumacher zal voorzien van competitiever materiaal in 2022.

“We zullen een betere auto hebben. Hoe goed die precies zal zijn weet ik nog niet maar ik heb er vertrouwen in dat het oké zal zijn. Momenteel is er niets dat er op wijst dat we slechter of beter zullen zijn dan Alfa Romeo.”