Toto Wolff: ”Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries verdienen een plaats in de F1”

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Afgelopen weekend liet Mercedes-teambaas Toto Wolff tijdens de Formule E-race in Londen optekenen dat zowel Stoffel Vandoorne als Nyck de Vries een plaats verdienen in de Formule 1.

Het zogenaamde ‘silly season’ komt op gang en als iemand als Toto Wolff een uitspraak als deze doet is dat genoeg om de geruchtenmolen op volle toeren te laten draaien. De geruchten worden steeds sterker dat we volgend jaar George Russell bij Mercedes zullen zien racen aan de zijde van Lewis Hamilton. 

Dat betekent dus dat er een zitje vrijkomt bij het Williams F1 team want naar verluidt ziet Toto Wolff Bottas niet graag de omgekeerde beweging maken, hij zou wel niets tegen een overstap naar Alfa Romeo hebben.

Tijdens de Formule E-race in Londen was Wolff te gast bij het Mercedes-team, waar Vandoorne en de Vries aan de slag zijn en daar liet hij vallen dat beide rijders zeker de capaciteiten hebben om in de F1 te racen. Vandoorne en de Vries hebben allebei een verleden bij McLaren, waar onze landgenoot ook vaste rijder was in 2017 en 2018.

“Beide rijders hebben het talent, de arbeidsethiek en de intelligentie om in de F1 te racen,” aldus Wolff. “Stoffel kwam bij McLaren in een moeilijke situatie terecht. Ze verdienen allebei in de Formule 1 te zijn en ik hoop dat ze hun weg terug kunnen vinden.”

“Ik ben echt blij dat ze onze rijders zijn in de Formule E, ik zou niemand anders kunnen wensen. Maar ik zou ze niets in de weg leggen als ze de mogelijkheid zouden hebben om naar de Formule 1 te gaan.”

Vandoorne is zich ervan bewust dat er misschien een zitje beschikbaar komt bij Williams maar hij geeft ook aan dat hij er niet echt mee bezig is.

“Ik ben er al geweest bij McLaren, niet in de beste omstandigheden zal ik maar zeggen,” aldus Vandoorne tegenover ‘Motorsport.’ “Voor mij is het geen must, het is geen obsessie om er te zijn. Het begint beter te lopen bij Williams maar het zit niet in mijn achterhoofd.”

De Vries staat ook niet weigerachtig tegenover een zitje bij Williams maar hij benadrukt dat zijn focus nu bij de Formule E ligt.

“Ik ben heel gelukkig bij Mercedes en in de Formule E, dat is ook waar ik wil slagen. Wat er te gebeuren staat op lange of middellange termijn weet ik niet.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022