Guenther Steiner is enthousiast: “Met een betere wagen halen we punten in 2022”

Haas F1 team
Haas F1 team

Haas F1-teambaas Guenther Steiner ziet bij zijn team bemoedigende signalen en vooruitgang, ook al ontwikkelt het haar huidige F1-bolide zo goed als niet en staat het Haas F1 team laatste in het kampioenschap.

Met nog zes races te gaan heeft het Amerikaanse Haas F1 team nog steeds nul punten achter haar naam staan en daar zal waarschijnlijk ook tijdens de resterende races geen verandering in komen.

Toch waren er tijdens het raceweekend in Turkije bemoedigende signalen. Zo was er Mick Schumacher die onder moeilijke omstandigheden erin slaagde om door te stoten naar Q2.

“Het deed me persoonlijk enorm veel plezier om dat te zien, hoe het team in Turkije functioneerde,” aldus Steiner over het voorbije raceweekend. “Mick was zeer kalm, zijn race-engineer deed het zeer goed, hij bleef altijd rustig.”

“Alles werd goed gedaan, het toont dat je gewoon moet blijven doorgaan, hard moet blijven werken, en dat de dingen dan wel goed komen.”

“Ze hebben het allemaal erg goed gedaan. Iedereen deed wat ze moesten doen, ook de mecaniciens,” vertelt een tevreden Steiner die ook de toekomst positief tegemoet ziet.

“Dat is wat me blij heeft gemaakt, omdat we weten dat we er klaar voor zijn. Als we in 2022 een betere wagen in het team hebben, dat we dan punten zullen scoren.”

“We zijn klaar voor volgend jaar. ja, we zullen ook fouten maken, maar er was een kans.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022