Lewis Hamilton gaat harder werken als reactie op ‘bedreiging’ van George Russell

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Momenteel is hij met Max Verstappen nog verwikkeld in een intense strijd om de wereldtitel maar Lewis Hamilton beseft dat hem volgend jaar mogelijk een nog zwaardere uitdaging wacht: zijn nieuwe teamgenoot George Russell.

Eind dit seizoen verlaat Valtteri Bottas, een teamgenoot waarmee Lewis Hamilton het erg goed kon vinden, het Mercedes F1 team. Met George Russell krijgt de zevenvoudig F1-kampioen een hongerige wolf naast zich die uit is op succes en voor niets minder dan de wereldtitel wil gaan, dat beseft ook Hamilton.

“George gaat volgens mij hetzelfde zijn als toen ik in de Formule 1 kwam,” vertelde Hamilton tegenover het Britse ‘Channel 4’. “Hij gaat hongerig zijn, hij heeft alles te winnen en niets te verliezen, hij gaat alles geven en zien wat het resultaat is.”

“Dat is wat ik zou verwachten, hij zal ongelooflijk gesteund worden door onze engineers, hij zal ongelooflijke steun krijgen wanneer hij wordt verwelkomd en we zullen proberen samenwerken als teamgenoten.”

Hamilton beseft als geen ander dat George Russell wel degelijk een bedreiging zal vormen en daarom wil hij alles op alles zetten om de nummer 1 in het team te blijven.

“Er is respect, ik weet dat hij races gaat winnen, ik weet dat hij snel zal zijn, ik ben er zeker van dat we over het pakket zullen beschikken waarmee hij het geweldig kan doen. Er zullen momenten zijn waarop hij zich voor mij bevindt en dat is geen probleem voor mij.”

“Ik ga gewoon harden proberen werken om ervoor te zorgen dat het niet gebeurt,” besloot Hamilton.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022