Red Bull hoopt op voordeel tijdens races op ‘grote hoogte’

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Christian Horner verwacht dat Lewis Hamilton tijdens de komende race op het Circuit of The Americas moeilijk te verslaan zal zijn maar hij vestigt zijn hoop op de twee daaropvolgende races die op grotere hoogte plaatsvinden. 

Op het Istanbul Park circuit slaagde Max Verstappen erin om opnieuw de leiding in het kampioenschap te veroveren. De Red Bull-rijder deed dat tijdens een raceweekend waarin Mercedes bijzonder sterk voor de dag kwam maar door onder andere een gridpenalty voor Lewis Hamilton haar puntentotaal niet kon maximaliseren.

Tijdens de volgende race in de Verenigde Staten vermoedt Red Bull-teambaas Christian Horner dat Mercedes opnieuw zeer sterk voor de dag zal komen en moeilijk te verslagen zal zijn. Mercedes won immers vijf van de voorbije zes races op het Circuit of The Americas.

“We weten dat de volgende race in Austin al enkele jaren door Hamilton wordt gedomineerd,” aldus Horner. “Maar vervolgens zijn er met Mexico en Brazilië twee races op grotere hoogte waarop wij vaak erg sterk zijn.”

En die grotere hoogte kan inderdaad een cruciale rol gaan spelen de komende weken. De GP van Mexico vindt immers plaats op het Autodromo Hermanos Rodriguez dat op zo’n 2 200 meter hoogte ligt, de hoogste plaats waar er dit seizoen geracet wordt. Vervolgens bevindt het circuit van Interlagos zich op 764 meter, het tweede hoogste circuit op de kalender dit seizoen.

Daarna volgen er nog drie races die ook voor Christian Horner een vraagteken zijn. Met het Losail International Circuit en het Jeddah Corniche Circuit staan er twee voor de Formule 1 volledig nieuwe circuits op de kalender, gevolgd door de seizoensfinale op een grondig gewijzigd Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. 

“Ik weet niet goed wat ik van de laatste drie races moet verwachten,” aldus Horner die vervolgens besluit met een grap. “We zullen iedere zondag naar de kerk gaan en zien wat er gebeurt!”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022